Check This Out Babe!

Friday, 21 October 2011

Wordless Friday;Pengorbanan seorang isteri

Pengorbanan Seorang Isteri

Aku nak pecah perut pun ada.Bila difikirkan si suami ni sanggup suruh isteri tutup satu badan dengan tong.Sungguh tak senonoh.

Friday, 7 October 2011

Untuk Hiburan Hati Yang Risau



Assalamualaikum

hati tengah gundah gulana tu apa kata kita happykan diri dengan buat kerja mengarut

i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku bogel dengan
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk kuat2 dekat
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi lombong dengan
September - Aku lempang dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku sepak

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Penagih dadah
2 - Komputer aku
3 - Cikgu
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Nicole David
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriend aku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Juliana Evans
21 - Upin dan Ipin
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:
Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat
Kongsikan jawapan anda ye/ Selamat mencuba . :))

Tuesday, 4 October 2011

Umur 19 Tahun Yang Kerap Lahirkan Anak Luar Nikah

Assalamualaikum

Aku geram sangat dengan kes pembuangan bayi especially anak luar nikah.Tau nak enjoy je, benda yang haram itulah yang nikmat.Siapa yang harus dipersalahkan.Mak bapak atau media atau kerajaan. Pada pendapat aku semua ada.Sebenarnya kes pembuangan bayi,menggugurkan bayi bukan cerita baru. Zaman atok nenek kita memang dah ada.Cuma ia digembar gemburkan sebab kita ada media elektronik.

Orang zaman dulu macamnana boleh ada anak luar nikah.Mak aku pernah cerita salah satunya kerana kurang didikan agama.Itu aku akui, zaman Jepon atau Pop Yeh Yeh, halal haram pun diorang tak faham.Arak atau bir pun tetap jadi minuman diorang.Tapi ada yang tak kacau hidup orang atau susahkan orang lain, sebab time itu kais pagi makan pagi,kais petang makan petang.Even zaman dulu nak gugurkan kandungan makan macam-macam, nanas,air tapai dan ada yang bagi racun.Ini sebab tak mahu tanggung malu.Azabnya mati dikubur..Moga rohnya diampunkan oleh Allah.

Dulu tahun 80 an ,aku pernah dengar ada student darjah 6 dah pregnant.Time tu aku masih sekolah rendah lagi.Aduh..umur begini sepatutnya enjoy bermain dan belajar.
Mengapa aku kata umur 19 tahun yang kerap lahirkan anak luar nikah?Kerana ini adalah kes kali ke 3 aku dengar.Ini maknanya umur lepasan SPM adalah zaman untuk explore dunia dewasa dan ingin mencuba serta mudah diperdaya.Baru-baru ini kes buang bayi dalam telaga then buang ke dalam longkang.Kesiannya nasib malang baby tu.Allah jadikan mereka cukup sempurna.Kelak mereka disyurga pula..ciannya sayang.Kalau taknak bagi kat aku jek.Biar aku jaga diorang.Sekurang-kurangnya mereka hidup dan nasib diorang terbela.Kat luar sana ramai orang nak anak dan ramai lambat dapat anak.Bagi saja mereka dan pasti mereka menyayangi bayi-bayi itu.Suddenly aku teringat twins di taska..cayang jangan nakal-nakal..sobs.

Ada seorang kenalan baru menerima anak angkat,si ibu yang melahirkannya berumur 19 tahun, begitu juga dengan kenalan aku yang lain, menerima anak angkat hasil dari si ibu berumur 19 tahun.Tahu tak betapa comelnya bayi-bayi tersebut.Mereka tidak berdosa dan tidak tahu apa-apa.Yang berdosa adalah mak bapak unofficial.Aku kategorikan unofficial sebab tak sah tarafnya.Aku berdoa agar bayi-bayi itu menjadi manusia beriman, soleh dan solehah erta menjadi manusia yang berguna.

U're my everything sayang..mama and papa loves both of you so much.Jadilah anak yang baik di dunia dan akhirat.

Monday, 3 October 2011

Jangan bergaduh ye sayang

Assalamualaikum wbt

Hari ini aku sampai office awal sangat.7.05 pagi.Pecah rekod benar aku kali ni.Kenapa awal sangat aku sampai office.Sepatutnya hari isnin kereta banyak dan agak-agak jam.Sebenarnya, hari ini hari pertama aku pergi kerja dihantar oleh En Hubby selepas hantar twins ke sekolah.Twins kecik lagi sebenarnya masuk taska.Sebelum ini, aku tinggal dengan mertua aku dan twins dijaga oleh MIL+BiBiK+adik ipar(sebab dia tak kerja).Nah!!Pasti rumah itu penuh dan ramai umat.Aku rasa rumah tu pun dah macam taska.Dengan 4 biji buai dan 5 orang budak.Ramai kan?

Memandangkan sekarang ni aku hadapi masalah mendapatkan maid dan terlalu lama aku menunggu maid tak datang-datang.Aku dah bayar RM3,500 pada agen, then dia senyap jek.Kami menunggu bagai bulan jatuh ke riba.Finally, aku dah tak tahan...En Agen..tolong kembalikan duit kami.Dia senyap dan membisu saja.SMS asyik kata dalam proses memanjang.

Finally, kami tak tahan melihat keletihan MIL menjaga cucu-cucunya walau ada adik iparku, maka kami cadang hantar ke taska.Harapan kami, twins dapat dijaga dengan baik dan mengerti betapa kehidupan di dunia ini kita perlu bersosial..heheh.Sebenarnya, ini peluang untuk twins berkawan dan belajar erti hidup.

Budak muka comot tengah mamam

p/s:Tadi mama call taska kakak nangis sebab adik sepuk..isk isk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...