Check This Out Babe!

Thursday, 9 February 2012

Telinga Aku Berdarah!!

Assalamualaikum

Pagi tadi aku nak bersiap pergi kerja, time aku nak gosok gigi aku tengok jari tangan aku, kenapa ada darah dah kering.Aku tengok tangan..Subhanallah..telinga aku berdarah.Terasa lagi cecair panas dalam telinga aku.Aku terus cuci..cuci dan korek..mak oiii..darah lagi..Aku kejut hubby aku, 'Bibi..telinga i berdarah..nape tah'. Then hubby aku tengok..'U korek telinga ke sampai berdarah?'.Aku bilang..'Malam tadi memang ada korek tapi takde keluar darah pun..'.Then aku pi mandi..hubby aku kata jap lagi pi DEMC.Aku masih bertowel lagi..(18 SX) pi mandi and siapkan diri. Twins bangun dari tido sebab kecoh-kecoh telinga mama dia darah..Aku fikir takde pape kot.Tapi risau telinga aku infection nanti. Mak aku kata agaknya panas dalam kot.Mana mungkin panas dalam..aku takde demam, dulu time kecik memang selalu hidung berdarah.(Sakit lagi telinga ni..aduss..)

Pagi tadi kami ke DEMC, then pi klinik kat bawah tu cam biasa..check point 1 amik tekanan darah, cehck point 2 baru jumpa Doktor.Alamak jumpa doktor ni lagi, baru hari tu jumpa dia sebab bawak twins batuk selsema. Then Doktor tu soa lsiasat aku, bila tengok telinga aku dah macam kolam ikan penuh darah terus dia suruh jumpa pakar ENT. Selalunya bukan mudah jumpa pakar ni,sebab kena buat appointment.DEMC ni dah macam 2nd house aku, maklumler panel hubby kat situ, gunakan sebaik mungkin.Aku tetap suka ke DEMC rather than KPJ Shah Alam..

Sebaik saja jumpa Dr. Loga, dia terus teropong telinga aku, nasib baik gegendang ok..cuma ada luka or scratches. Rupanyanya tu punca telinga aku berdarah non stop.Doktor kata u korek dengan kapas kuat sangat kot sebab tu luka atau pun u guna besi yang jual kat pasal malam tu.Aku sengih je...aku cakap pakai kapasler doktor. Doktor kata hidung or telinga ni kulitnya sangat tipis dan ada banyak saraf.So tak boleh kasar-kasar, bila dah terluka mudah berdarah.

Dia pun cuci telinga aku...sakit gak woo..Letih betul tadah telinga kat orang ni.Telinga aku siap diservice dengan baik..Doktor bilang, telinga u bukan kotor sangat pun (abistu aku dah korek..)

Tung..tang..tung..tang..

Dab..dab..bilnyer sendiri mau ingat


RM503.90==>nasib baik panel hubby bayor!!



 Dr. Loga yang rawat telinga aku tadi 9/2/2012


 Dr. Razak yang rawat tonsil dan hidung aku..selamat tinggal tonsil (Last year aku operate)

p/s:aku tetap suka service DEMC dan doktornya semua baik2.Nak ikutkan semua Doktor Pakar kat situ kami dah pernah buat treatment...:))

4 comments:

  1. demc mmg ok tp harga pun OK sgtlah... hehehe

    ReplyDelete
  2. nasib baik tak serius.. semoga cpt sembuh ya...

    ReplyDelete
  3. queen:memang OK sangat...
    kak adza:tq sis sib baik..risau gak ros kalu benda lain yg jadi

    ReplyDelete
  4. dalam pencarian "kenapa telinga berdarah" & singgah blog ni sebab telinga kakak saya berdarah tak tahu apa punca, risau jugak ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...