Check This Out Babe!

Sunday, 17 July 2011

Keguguran rambut...merisaukan

Salam hormat di malam Isnin,

Baru-baru ini,aku mengalami keguguran rambut yang bole dikategorikan kronik sebab jarang sekali rambut gugur macam orang sakit kanser lepas kemoterapi.Aku cukup takut nak mandi dan syampu rambut sebab masa itu rambut gugur banyak sangat. Sebelum ni aku ada masalah kelemumur dan gatal kepala,maklumlah rambut panjang then pakai tudung.Aku try syampu Bawang (busuk sangat syampu ni) then kepala aku lagi gatal.Aku rasa kepala aku tak sesuai dengan syampu busuk tu.Beberapa hari kemudian aku perasan rambut aku gugur, ingatkan biasa-biasa sahaja, rupanya makin teruk.
Hubby aku kata, rambut aku still tumbuh, tapi aku risau jugak sebab tak nak BOTAK. Maybe sebab tak cukup tidur and makan tak menentu.
Saya terbaca blog Dr Zubaidi mengenai keguguran rambut, hopefully rambut saya bukan kategori kronik,walau hakikatnya agak kronik juga rambutku gugur.Alhamdulillah, masih lagi ada anak rambut tumbuh keluar.Lega..

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...