Check This Out Babe!

Thursday, 11 September 2014

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !

Assalamualaikum

Wallaa...pagi-pagi buka pc sementara amik mood nak mulakan kerja dan tengok-tengok blog sekejap.Pagi-pagi juga kita perlu cari sesuatu yang memotivasikan diri untuk berjaya dan bertenaga. Agak lama aku tak join segmen sebegini. Adakah kerana Abg Ben handsome?Hehhehe..oopsss he's married ok. (perasan pula aku anak dara)


Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !

1. Latar belakang
Seorang Jurukur Bahan (Quantity Surveyor) di mana terlibat dalam bidang pembinaan dan penyelenggaraan.Anything related with cost and contract in construction industry is a QS or can be called as Estimator (UK dan USA ada banyak terms). Memiliki anak kembar perempuan yang lasak dan bijak bistari macam professor (heheh tu doa tau).Suka makan dan melancong (tapi tak update sangat dalam blog sebab masa tidak mengizinkan).

2. Kelebihan blog dan patut menjadi pilihan rakan pembaca..
Of course wajar menjadi pilihan..sebab walaupun blog aku terlalu simple tapi apa yang aku nak sampaikan adalah perkongsian maklumat dan pengalaman dalam kehidupan. Diri aku, keluarga, isu semasa (need to tapis2) dan perkara yang memotivasikan diri especially generasi sekarang. Selain itu, aku suka berkongsi produk kecantikan dan kesihatan.Mana yang elok aku akan share.


3. Impian aku seorang blogger
Sebenarnya aku bukan nak glamour, tapi kalau glamour pun tak salah.Apa yang penting perkara positif dan boleh menjadi contoh kepada generasi baru. Belia adalah peneraju utama kemajuan negara. Melalui dunia blog, ini adalah salah satu cara menambah jaringan persahabatan yang sihat.

45 comments:

  1. Salam Kenal! Selamat Berblogging, Chaiyok!

    ReplyDelete
  2. Bestnya ada anak kembar!!! (^_^)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. uiskk..belum lagi, abg hasrul lagi glamour

      Delete
  4. Salam Niena ..Kak Lya singgah sini baca entry Niena ...All the best ya

    ReplyDelete
  5. semoga sukses sebagai blogger.. Salam kenal dari alin :)

    http://alindanblog.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  6. bestnya ada anak kembar perempuan, mesti kecoh..:-)

    ReplyDelete
  7. Singgah sini.. selamat bersegmen.. :)

    ReplyDelete
  8. peminat atashinci ke? seronok baca blog you, lovely. salam perkenalan...

    ReplyDelete
  9. yup, semoga terus dengan menulis dengan jayanya :)
    Ros singgah sini dari segmen yg sama :) done follow.
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  10. wah juruukur.. salam kenal.. :) happy blogging :)

    http://www.adnan-daughter.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  11. wahhh ada kembar,salam kenal...

    ReplyDelete
  12. salam perkenalan :)

    http://hati-qaseh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  13. salam kenal dari segmen..follow you yeahh!^^

    ReplyDelete
  14. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  15. salam perkenalan dari http://www.bubblynotes.com... datang dari segmen yang sama... http://www.bubblynotes.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html... follow sini juga...

    ReplyDelete
  16. Semoga impian akan tercapai dengan segala usaha yang ada, insyaallah akan berjaya :)

    Semoga Segmen Impianku Sebagai Seorang Blogger Memberi Manfaat buat Anda..
    Sekarang kita sudah boleh memulakan langkah, menuju kepada impian. InsyaAllah. - www.kizmyself.com -

    ReplyDelete
  17. Datang dari segmen tokey yang sama..selamat berkenalan Ros

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  18. Salam ukhwah fillah
    Ade singgah...

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  19. Semoga impian menjadi kenyataan... ^^ Walau tak join, tetap datang singgah dan terus FOLO sini no 162 ^^ Weeee jom ke blog www.dayangdeno.com ..? :)

    www.dayangdeno.com

    ReplyDelete
  20. salam ziarah dari segmen yg sama..semoga impian akan jd kenyataan

    www.mommylizz.com

    ReplyDelete
  21. Salam perkenalan..
    Teruskan menulis utk pkongsian yg bmanafaat..
    Gud luck ye!
    sy dh follow sini, jemput ke blog saya..
    tellingstory11.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. singgah sini :) semoga apa yg dihajatkan tercapai (^_^)

    ReplyDelete
  23. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  24. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...