Check This Out Babe!

Monday, 8 August 2011

Gastrik Aku Datang...

Assalamualaikum

Office aku ni sejuk sangat.Lagi sejuk..lagilah perut ni kuat berkeroncong.Kerja aku setimbun macam gunung.Orang itu ini tau nak push je suruh cepat.Ingat aku ni robot ker.Maklumlah diorang nak jaga performance diorang.Aku dan rakan-rakan ni buat kerja macam robot.Memanglah itu tanggungjawab kami, tapi faham sahajala.Kami ni bahagian yang kecil, tapi nak cover semua untuk satu Malaysia.Staf tak bertambah tapi makin mengecut adalah.Harapan for the next RMK10 ni, kurang sikit permohonan.

Perut sabar ye, jangan keluar asid tau..nanti aku muntah, batal pulak puasa.Oh ya, macamana aku dapat penyakit gastrik ni.Dulu masa aku mula-mula kerja (tahun 2002), kerja tak menentu masanya, aku sedar dapat gastrik pada tahun 2003 kalau tak silap.Maklumlah, duduk bujang, makan berjimat.Bukan ikat perut, tapi macam malas nak makan. Selalu makan pagi jam 9.00 sekali dengan lunch.Then malam baru makan.Ditambah lagi dengan stress, maka lagi activelah perut aku bertindakbalas.Pernah terbaca, gastrik kalau tak dijaga boleh jadi kanser perut.Harap-harap dapat dijauhkanlah.

Alhamdulillah puasa kali ni aku masih boleh bertahan, setiap kali aku nak puasa aku mesti makan spirulina brand Zhulian.Harga kira ok tak semahal product lain.


GREENLEX ORGANIC SPIRULINA
A Nutrient-rich Complete Food


  • Each tablet contains 200 mg of certified organic Spirulina platensis.

  • Certified Organic Spirulina.

  • Balanced, Nutrient-rich Whole Food.

  • Stringent Quality Control System.

  • Convenient and readily digested.


  • GREENLEX ORGANIC SPIRULINA is made of organically grown Spirulina platensis which is free from any herbicides, pesticides, synthetic fertilisers and any form of pollution or contamination. Spirulina contains a high concentration of essential nutrients and important trace elements such as beta carotene, Vitamin B12, chlorophyll, Selenium, Zinc, Chromium, Iron and Manganese but low in sodium. Spirulina is also rich in complete proteins containing all the essential amino acids and gamma-linolenic acid (GLA), an essential fatty acid required in human nutrition.


    GREENLEX ORGANIC SPIRULINA is from pure strain of spirulina platensis which is cultivated with pollution free mineral water through natural photosynthesis to encompass the organic nutrients using modern equipment and advanced microalgae biotechnology. Strict control is implemented at every process to ensure the product meets the stipulated quality standard. Made into a smaller and more compact chewable tablet form, it is ideal for both young and old. Spirulina applied contains 70% easily digestible protein.




    1 comment:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...